Verhouding kosten producten binnen programma

Financien Naar programmabegroting

Portefeuillehouder: Wethouder Brauer

Wat willen we bereiken?

Het inwinnen, registreren en beschikbaar stellen van gegevens over de openbare ruimte.

IndicatorJR 20152017201820192020
Kwaliteitsmonitor (monitoren van de kwaliteit conform wettelijke verplichting)0,000,000,000,000,00
0-meting in 2016. Beoogd wordt van de betreffende basisregistraties vast te stellen dat deze voldoen aan de wettelijke verplichting.
Transparantie voor afnemers over de kwaliteit van de gegevens (volledigheid, feitelijke juistheid en actualiteit) in de basisregistraties0,000,000,000,000,00
0-meting in 2016 (de bestaande audit biedt nog onvoldoende verfijning om als indicator / referentie te dienen). Met de waarden wordt beoogd uitdrukking te geven aan de volledigheid, feitelijke juistheid en actualiteit van de betreffende basisregistraties.
Volledigheid, feitelijke juistheid en actualiteit kernregistraties0,000,000,000,000,00
0-meting in 2016. Met de waarden wordt beoogd uitdrukking te geven aan de volledigheid, feitelijke juistheid en actualiteit van de betreffende kernregistraties.

Wat gaan we daarvoor doen?

Diverse (wettelijke) registraties vormen een essentiële ondersteuning voor beheer en instandhouding van de openbare- en gebouwde omgeving. Daarnaast draagt deze basisinformatie bij aan de samenhang binnen de gemeente waarmee de ambities van onze stad worden ondersteund.

Daartoe moet deze informatie accuraat en actueel zijn, wat vooral geldt voor de wettelijke registraties. Het inwinnen, registreren en ontsluiten vergt continue inspanning. De hiervoor benodigde geautomatiseerde systemen moeten de ontwikkelingen in de informatiebehoefte kunnen volgen en behoeven daarom een regelmatige update.

Concrete mijlpalen voor 2017 zijn de volgende:

  • Actualiseren van geautomatiseerde (beheer)systemen Openbare Ruimte. In 2015 is de aanbesteding van een integraal beheersysteem voor de Openbare ruimte opgestart met als doel: eenmalige opslag en meervoudig gebruik. In 2016 is dit beheersysteem geïmplementeerd en worden diverse versnipperde registraties geconverteerd tot één integraal geheel. In 2017 wordt dit afgerond.
  • Actueel en volledig houden van (wettelijk) verplichte en noodzakelijke registraties. Dit is een continue doorlopend proces. Per 1 januari 2016 is de BGT in Venlo geïmplementeerd conform wetgeving. Met ingang van 1 januari 2017 wordt gestart met fase 2, zijnde het verplicht gebruik en terugmeldplicht van afnemers bij de uitvoering van publiekrechtelijke taken. Per 2020 (einde fase 3) dienen de “in onderzoek zijnde objecten” definitief in de BGT opgenomen te zijn. Welke gevolgen fase 2 en 3 hebben  is nu nog niet in te schatten.
  • Onderzoeken en rapporteren over wat er voor nodig is om de vindbaarheid en mogelijkheden om de registraties te kunnen gebruiken voor de eigen werkprocessen te vergroten.
  • (Door)ontwikkeling van een geografisch informatiesysteem (GIS).